Избягвайте консумацията на напитки съдържащи кофеин  в горещите летни дни, посъветва Наталия Круглова,

...
Избягвайте консумацията на напитки съдържащи кофеин  в горещите летни дни, посъветва Наталия Круглова,
Коментари Харесай

Диетолог: Ето колко кафе трябва да пиете на ден

И збягвайте потреблението на напитки съдържащи кофеин  в горещите летни дни , посъветва Наталия Круглова, диетолог и член на Националното сдружение на диетолозите. По думите и сходни напитки могат да провокират дехидратация. 

Консумирайте до две чаши кафе дневно, сред 200-250 мл., прецизира диетологът. Добре е кафето да се пие с мляко, тъй че да е по-слабо съсредоточена напитката.

По думите и е добре да включим в менюто си питиета, които ще възстановят водния баланс в организма. Минералната вода и напитките със прясно изцедени сокове, са подобаващи за консумация в горещините, каза диетологът и добави, че може да добавите мента и босилек за спомагателен мирис.

Експертът посъветва да включите в диетата си зеленчуци, плодове, студени супи и храни богати на белтъчини. 

" Това могат да бъдат млечните артикули, риба, птичето месо. През този интервал е добре да се откажете от мазното месо и саламите. Не забравяйте за постоянното хранене: от време на време в горещото време човек не желае да яде през целия ден, а до вечерта усеща много изразен апетит и има риск от преяждане'', каза Наталия Круглова.

Рискът от чревни инфекции през този интервал е висок, показва диетологът, по тази причина предлага храната, която консумирате да бъде приготвена непосредствено преди консумация.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР